Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SALÁT

  • 20 ks růžičkové kapusty
  • 100 g nivy
  • hrst loupaných mandlí
  • hrst sušených brusinek

ZÁLIVKA

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kapustičky očistěte a rozeberte na jednotlivé lístky. Přiveďte k varu asi 2 litry vody, důkladně osolte a kapustové lístky v ní zprudka a nezakryté povařte 1-2 minuty. Vzápětí sceďte a nechte v ledově studené vodě vychladnout. Tak si kapusta zachová svou barvu i křupavost.
  • 2Mandle opečte v suché pánvi, až zezlátnou a rozvoní se. Případně je můžete na plný výkon opéct v mikrovlnné troubě, stačí je nasypat na vhodný talířek a promíchávat každou minutu. Zhruba po 3-4 minutách by měly být hotové.
  • 3Metličkou smíchejte ingredience na zálivku. Kapustové lístky vyjměte z ledové vody a nechte okapat, případně je vysušte v odstředivce na salát. Jemně promíchejte se zálivkou a rozdělte na talíře. Zasypte mandlemi, brusinkami a rozdrobenou nivou a ihned podávejte s kouskem čerstvého pečiva.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SALÁT

ZÁLIVKA