Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g banánů (oloupaných)
  • 120 g avokáda (oloupané a vypeckované)
  • 70 g čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce medu
  • 220 ml kokosového mléka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Připravte si hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Do misky nalámejte čokoládu a až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit.
  • 2Následně do vyšší mixovací nádoby vložte oloupané banány, oloupané avokádo, kakao, med, kokosové mléko a nakonec i rozpuštěnou čokoládu. Pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte do hladkého krému.
  • 3Hotový krém rovnoměrně rozdělte do 3 sklenic a vložte alespoň na 4 hodiny do lednice.
  • 4Po vychlazení můžete banánovočokoládovou mousse podávat. V lednici vydrží po dobu 2–3 dní.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY