Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SOUP

  • 600 g salátové okurky
  • 400 g zakysané smetany
  • 50 g lískových ořechů
  • 10 g najemno nastrouhaného česneku
  • 10 g olivového oleje
  • 2 ředkvičky
  • 2 snítky kopru
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • pepř dle chuti
  • sůl dle chuti

INGREDIENTS FOR PARSLEY OIL

  • 70 g lístků plocholisté petržele
  • 100 g olivového oleje
  • 100 g rostlinného oleje

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Ořechy dáme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 4 minuty. Vysypeme je na kuchyňský papír nebo na čistou utěrku a promneme je rukou, abychom je zbavili slupky. Poté je rozkrojíme nožem na poloviny a znovu dáme do rozehřáté trouby na 6 minut. Ještě teplé je promícháme v misce s olivovým olejem.
  • 3Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky. Kopr natrháme nahrubo.
  • 4Okurku nastrouháme nahrubo a promícháme ji se zakysanou smetanou, česnekem a pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme a necháme vychladit.
  • 5Polévku podáváme dobře vychlazenou, ozdobenou opečenými lískovými ořechy, koprem, nakrájenou ředkvičkou a zakápnutou petrželovým olejem.

PARSLEY OIL

  • 1V rendlíku smícháme oba druhy oleje a zahřejeme je na teplotu 75–80 °C. Vlijeme do mixéru, přidáme lístky petržele a 1 minutu mixujeme.
  • 2Směs vlijeme do cedníku a olej necháme vykapat do čisté misky. Pozor, hmotu v cedníku nestlačujeme!
  • 3Hotový olej vlijeme do čisté uzavíratelné sklenice.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SOUP

INGREDIENTS FOR PARSLEY OIL