Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA VEPŘOVOU PANENKU

  • 500 g vepřové panenky
  • Pepř
  • Sůl

SUROVINY NA ŽAMPIONY

  • 500 g žampionů
  • 250 ml smetany na vaření 33 %
  • 150 g cibule
  • 30 g ghí
  • ½ lžičky soli

SUROVINY NA FAZOLKY

  • 350 g zelených fazolek
  • 150 g cibule
  • 30 g ghí
  • Stroužek česneku
  • Sůl

PŘÍLOHA

  • Rýže

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na ghí. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme k hotové cibuli. Necháme podusit na pánvičce. Vodu, kterou žampiony pustily, necháme vyvařit. Nakonec přilijeme smetanu a vaříme do té doby, než smetana zhoustne.
  • 2Panenku si nakrájíme na silnější plátky cca 1,5 cm tlusté. Osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev klademe plátky panenky a opékáme ji z každé strany cca 1 minutu.
  • 3Cibuli k fazolkám orestujeme na ghí, poté přidáme mražené fazolky a povaříme je do změknutí. Nakonec osolíme a přidáme stroužek česneku.
Tip
Pokud nechcete fazolky jako přílohu, udělejte si k masu a omáčce třeba tříbarevnou rýži.
Eat Your Fears
Jídlo je tu od toho, abychom se cítili dobře. Jíst zdravě není žádná věda, o tom vás přesvědčí autorky blogu Eat Your Fears. Monika a Míša jsou nutriční specialistky z 1. lékařské fakulty. Zaměřují se především na nízkosacharidové recepty.

SUROVINY NA VEPŘOVOU PANENKU

SUROVINY NA ŽAMPIONY

SUROVINY NA FAZOLKY

PŘÍLOHA