Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

9 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600 g libovolných celých jablek
  • 200 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 10 g na pomoučení)
  • 80 g másla (rozpuštěného)
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 20 g vanilkového pudinku v prášku
  • 30 g rozinek
  • 2 vejce velikosti M
  • 100 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Do větší mísy vložte mouku, 1 vejce, máslo a jogurt. Vypracujte hladké tuhé těsto a dejte jej alespoň na 10 minut odležet stranou při pokojové teplotě.
  • 3Mezitím si oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy. K jablkům dále přidejte skořici, cukr, pudink a rozinky a vše promíchejte.
  • 4Pracovní plochu si pomoučete a odleželé těsto na ni přesuňte, rozválejte na tloušťku 1 cm a na 1 jeho stranu naneste jablečnou směs. Strany těsta poté přehněte směrem dovnitř, aby jablka nevypadla, a následně je zabalte do tvaru závinu.
  • 5Takto připravený závin přesuňte na pečicí papír. V menší misce rozšlehejte zbylé vejce a celý závin jím potřete. Plech následně vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 185–190 °C. Po upečení vyjměte z trouby a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout. Poté závin nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE