4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 g syrových brambor (varný typ A)
- 50 g bílé cibule
- 80 g sterilovaných okurek
- 2 vařená vejce velikosti M
- 250 g libovolných jablek se slupkou (nebo oloupaných)
- 1 střední mrkev (cca 150 g)
- 200 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
- 100 g mraženého hrášku (rozmraženého)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si alespoň 12 hodin předem uvařte brambory ve slupce: Dejte je do vody, osolte, vodu přiveďte k varu a brambory vařte 22–25 minut na mírném plameni. Jakmile budou brambory uvařené, sceďte je a nechte vychladnout.
- 2Mezitím si připravte další ingredience: Okurky a bílou cibuli nakrájejte najemno, jablka nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm a mrkev a vejce nastrouhejte nahrubo.
- 3Jakmile budou brambory zchladlé, oloupejte je, nakrájejte na kostky (také cca 1 cm × 1 cm) a vložte do větší mísy. K bramborám následně přidejte řecký jogurt, hrášek, okurky, bílou cibuli, mrkev, citronovou šťávu, sůl, pepř, jablka a vejce a vše důkladně promíchejte.
- 4Takto připravený salát nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.