4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 650 g kuřecích prsou
- 2 lžíce světlé miso pasty
- 100 g kukuřičné strouhanky
- 1 lžička kari koření
- ½ lžičky mletého koriandru
- 1 hrst nahrubo nasekaného čerstvého koriandru (lze vynechat)
- 20 g černého sezamu (nebo bílého)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku (utřený)
- 1 lžíce olivového oleje
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Chilli mleté
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Kuřecí prsa omyjte, očistěte a rozkrojte podélně na poloviny. Následně maso opepřete, ale nesolte, protože jednotlivé ingredience jsou dost slané.
- 3Nyní si připravte 2 mísy. Do jedné dejte kukuřičnou strouhanku, kari koření, mletý koriandr, čerstvý koriandr a černý sezam a promíchejte. Do druhé mísy vložte miso pastu, sójovou omáčku, česnek, olej a pepř a promíchejte.
- 4Připravené kuřecí řízky následně potřete směsí z miso pasty a poté obalte ve směsi z kukuřičné strouhanky. Hotový řízek položte na připravený plech a postup opakujte, dokud nezpracujete zbytek masa.
- 5Plech s řízky následně vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–28 minut na 185–190 °C. Po upečení podávejte.
Tip
Pokud máte rádi pálivější pokrmy, do obalovací směsi
doporučujeme přidat chilli.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.