16 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA KORPUS
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 250 g mrkve
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 ml kokosového oleje
- 3 vejce
- 100 g jogurtu
- 70 g medu
- 150–200 ml mléka
- Sůl
SUROVINY NA POLEVU
- 200 g tvarohu
- 200 g smetanového sýru
- 2 lžičky medu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Košíčky na muffiny
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 175 °C. Do větší mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Přidáme muškátový oříšek, vlašské ořechy, sůl a promícháme. V jiné míse smícháme vanilkový extrakt, vejce, kokosový olej, jogurt, med a mléko. Obsah obou míst spojíme za přidávání nastrouhané mrkve.
- 2Všechny suroviny zpracujeme a těsto přelijeme do kulaté formy (Ø 20 cm) vystlané pečicím papírem. Těsto dáme péct do předehřáté trouby při teplotě 165–175 °C a pečeme 50–55 minut. Těsto vyzkoušíme špejlí – pokud je špejle po vytažení z těsta suchá, můžeme korpus vyndat z trouby. Korpus necháme vychladnout na mřížce. Mezitím vyšleháme tvaroh, smetanový sýr a med.
- 3Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme polovinou polevy a druhou polovinu polevy rozprostřeme na vrch dortu
Tip
Z uvedeného receptu můžete rovněž připravit muffiny. Těsto rozdělíte do
12 košíčků a dáte zapéct na 30–35 minut. Poté necháte chvíli vychladnout
a pomažete připravenou polevou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.