4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 240 g rýžových těstovin typu „kolínka“ v suchém stavu*
- 200 ml rýžové smetany
- 80 g cheddaru (nastrouhaného)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA BATÁTOVÉ PYRÉ
- 2 střední batáty (2× 250 g)
- 1,5 l vody
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte batátové pyré. Batáty oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody, přidejte nakrájené batáty a vařte zhruba 15–20 minut. Po této době batáty slijte a rozmixujte dohladka. Z uvedeného množství surovin vznikne cca 600 g pyré.
- 2Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu a sceďte. Doba vaření rýžových těstovin se liší v závislosti na jejich druhu a velikosti, většinou se ale pohybuje mezi 5 a 10 minutami.
- 3Připravte si hrnec a přemístěte do něj batátové pyré. Přidejte rýžovou smetanu, zamíchejte a povařte 5 minut na mírném plameni. Poté přidejte nastrouhaný cheddar a míchejte, dokud se cheddar nerozpustí. V tuto chvíli hrnec odstavte, omáčku dochuťte solí a pepřem a přimíchejte k ní uvařené těstoviny.
- 4Mac ‘n’ cheese můžete podávat ihned nebo ho připravit podle tradičního receptu, ve kterém se těstoviny i s omáčkou ještě přemístí do zapékací mísy a zapékají se 8–10 minut při 180 °C.
Tip
*V originálním receptu na mac ‘n’ cheese se používají kolínka nebo
makarony. Můžete je ale nahradit jiným druhem a typem těstovin –
například žitnými nebo celozrnnými. Počítejte akorát s tím,
že se následně bude lišit doba vaření.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.