12 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA TĚSTO
- 450 g celozrnné špaldové mouky hladké + 40–80 g na pomoučení válu
- 35 g čerstvého droždí
- 100 g kokosového cukru
- 280 ml polotučného mléka (pokojové teploty)
- 70 g másla (rozpuštěného)
- 2 žloutky
SUROVINY NA DŽEM
- 150 g rebarbory
- 100 g jahod
- 1 lžíci stévie
- 1 lžíci citronové šťávy
- 3 lžíce chia semínek
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA DŽEM
- 1Nakrájené jahody a rebarboru vařte na pánvi se 100 ml vody, stévií a citrónovou šťávou po dobu 30–35 minut, nechte vychladnout a ke směsi přimíchejte 3 lžíce chia semínek. Džem rozdělte do skleniček a skladujte v lednici.
POSTUP NA TĚSTO
- 1Nejdříve si připravte kvásek. Do hrníčku se 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte 2 lžičky kokosového cukru a zamíchejte. Hrníček dejte na 5–10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek.
- 2Mouku prosejte do větší mísy. Do mouky udělejte důlek, do něj nalijte kvásek a postupně přidávejte i ostatní ingredience – zbytek mléka, rozpuštěné máslo, zbývající erythritol a oba žloutky. Těsto začněte zpracovávat od okrajů a hněťte, dokud se nezačne odlepovat od okraje mísy. Poté ho zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu
- 3Po hodině těsto vyndejte, přemístěte ho na pomoučený vál a prohněťte rukama. Vršek těsta zaprašte moukou a těsto opatrně vyválejte válečkem na tloušťku 4 mm. Z těsta pak pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Kolečka pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 10 minut na plechu kynout. Na polovinu koleček rozdělte po 1 lžičce rebarboro-jahodového džemu. Džem přiklopte zbývajícími kolečky a prsty stlačte okraje.
- 4Takto připravené koblížky dejte do trouby a pečte při 170–180 °C 15–18 minut.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.