Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

15 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 120 g strouhaného kokosu
  • 2 lžičky medu
  • 200 g kokosového mléka (z plechovky)
  • 150 g čokolády

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1V míse smíchejte kokos, med a kokosové mléko.
  • 2Mísu dejte na 20 minut do mrazáku, aby těsto dostatečně ztuhlo.
  • 3Zatímco se těsto chladí, nalámejte si čokoládu na menší kousky a následně si připravte vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíte. Potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby se přitom nedotýká dna větší nádoby – můžete použít např. 2 různě velké hrnce anebo větší hrnec a menší misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do větší nádoby nalijte vodu (jen tolik, aby se hladina později nedotýkala dna menší nádoby) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na mírný stupeň, do nádoby s vroucí vodou zasuňte menší nádobu s nalámanou čokoládou a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou (potrvá to přibližně 3 minuty).
  • 4Vyndejte z mrazáku mísu s vychlazeným těstem. Z těsta tvarujte kuličky, namáčejte je v rozpuštěné čokoládě a pokládejte na talíř. Těsto by mělo vystačit na přibližně 15 kuliček.
  • 5Až spotřebujete všechno těsto, dejte kuličky na 10 minut do mrazáku zatuhnout.
  • 6Po vychlazení můžete kuličky ihned podávat nebo je uchovávat v mrazáku (až několik měsíců), případně v lednici (cca 1 týden).
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY