15 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 120 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky medu
- 200 g kokosového mléka (z plechovky)
- 150 g čokolády
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1V míse smíchejte kokos, med a kokosové mléko.
- 2Mísu dejte na 20 minut do mrazáku, aby těsto dostatečně ztuhlo.
- 3Zatímco se těsto chladí, nalámejte si čokoládu na menší kousky a následně si připravte vodní lázeň, ve které čokoládu rozpustíte. Potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby se přitom nedotýká dna větší nádoby – můžete použít např. 2 různě velké hrnce anebo větší hrnec a menší misku (ideálně skleněnou či nerezovou). Do větší nádoby nalijte vodu (jen tolik, aby se hladina později nedotýkala dna menší nádoby) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na mírný stupeň, do nádoby s vroucí vodou zasuňte menší nádobu s nalámanou čokoládou a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou (potrvá to přibližně 3 minuty).
- 4Vyndejte z mrazáku mísu s vychlazeným těstem. Z těsta tvarujte kuličky, namáčejte je v rozpuštěné čokoládě a pokládejte na talíř. Těsto by mělo vystačit na přibližně 15 kuliček.
- 5Až spotřebujete všechno těsto, dejte kuličky na 10 minut do mrazáku zatuhnout.
- 6Po vychlazení můžete kuličky ihned podávat nebo je uchovávat v mrazáku (až několik měsíců), případně v lednici (cca 1 týden).
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.