4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 500 ml sójového mléka
- 4× vaječný žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžička kokosového oleje v tekutém stavu
- 100 g celých ovesných vloček
- 200 g mixu čerstvého lesního ovoce
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Z mléka odlijte 150 ml do misky a přimíchejte k němu žloutky, vanilkový extrakt, med a škrob.
- 2Směs v misce pečlivě promíchejte, aby se netvořily hrudky.
- 3Zbytek mléka nalijte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
- 4Poté vlijte do vroucího mléka obsah misky a míchejte do zhoustnutí.
- 5Připravte si nepřilnavou pánev, rozehřejte na ní kokosový olej, přidejte ovesné vločky a restujte na mírném plameni cca 5 minut, dokud vločky nebudou zlatavé. Nakonec do vloček vmíchejte skořici.
- 6Připravte si 4 skleničky a navrstvěte do nich pudink, ovesné vločky a umyté lesní ovoce. Pokud nechcete pudink konzumovat hned, posypejte ho vločkami až těsně před podáváním.
- 7Hotový pudink můžete skladovat max. 3 dny v lednici.
Tip
Pokud budete mít opečené skořicové vločky navíc, snadno je spotřebujete třeba do snídaňového jogurtu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.