Cart

2 BURGERYDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

CIBULOVÉ CHUTNEY

  • Kapka olivového oleje
  • 2 velké červené cibule
  • Lžíce třtinového cukru
  • Lžička medu
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Snítka tymiánu
  • Špetka chilli koření
  • 2 dcl koňaku

BYLINKOVÝ DIP

  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 150 g žervé
  • Hrstka nasekané plocholisté petrželky
  • Půl stroužku česneku
  • Špetka soli
  • Špetka pepře

BURGER

  • 2 kusy sýru halloumi
  • Hrstka nasekaných čerstvých bylinek
  • 2 bulky na burgery
  • 1 rajče
  • 2 listy ledového salátu
  • Olivový olej na potření
  • 2 nakládané okurky

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA CIBULOVÉ CHUTNEY

  • 1Cibuli oloupejte, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké plátky.
  • 2Olivový olej rozehřejte v hlubší pánvi. Cibuli na oleji smažte dokud nezesklovatí. Do pánve přidejte lžíci cukru. Až cukr lehce zkaramelizuje, přilejte koňak a nechte chvíli odpařit alkohol.
  • 3Poté přidejte zbytek koření a nechte při nižší teplotě vařit, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Nakonec vmíchejte lžičku medu a dochuťte solí dle chuti.

POSTUP NA BYLINKOVÝ DIP

  • 1Ingredience na dip smíchejte a podle chuti okořeňte. Dip skladujte v lednici

POSTUP

  • 1Sýr halloumi potřete olivovým olejem a posypte sušeným tymiánem. Dejte na gril a grilujte lehce dozlatova.
  • 2Bulky rozkrojte, potřete olivovým olejem a nechte na chvíli opéct na grilu.
  • 3Spodní díl bulky potřete připraveným dipem, položte na ni plátek salátu, na něj navrstvěte grilovaný sýr halloumi, přidejte plátek rajčete a pár koleček kyselé okurky. Navrch přidejte cibulové chutney. Vrchní díl bulky taktéž potřete dipem a burger s ním zakryjete.
Tip
Cibulové chutney můžete konzumovat teplé nebo studené. V lednici vydrží cca 3 dny. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, chřest nebo salát z čerstvé zeleniny.
Rohlík cooks

CIBULOVÉ CHUTNEY

BYLINKOVÝ DIP

BURGER