2 BURGERYDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
CIBULOVÉ CHUTNEY
- Kapka olivového oleje
- 2 velké červené cibule
- Lžíce třtinového cukru
- Lžička medu
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Snítka tymiánu
- Špetka chilli koření
- 2 dcl koňaku
BYLINKOVÝ DIP
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 150 g žervé
- Hrstka nasekané plocholisté petrželky
- Půl stroužku česneku
- Špetka soli
- Špetka pepře
BURGER
- 2 kusy sýru halloumi
- Hrstka nasekaných čerstvých bylinek
- 2 bulky na burgery
- 1 rajče
- 2 listy ledového salátu
- Olivový olej na potření
- 2 nakládané okurky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA CIBULOVÉ CHUTNEY
- 1Cibuli oloupejte, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké plátky.
- 2Olivový olej rozehřejte v hlubší pánvi. Cibuli na oleji smažte dokud nezesklovatí. Do pánve přidejte lžíci cukru. Až cukr lehce zkaramelizuje, přilejte koňak a nechte chvíli odpařit alkohol.
- 3Poté přidejte zbytek koření a nechte při nižší teplotě vařit, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Nakonec vmíchejte lžičku medu a dochuťte solí dle chuti.
POSTUP NA BYLINKOVÝ DIP
- 1Ingredience na dip smíchejte a podle chuti okořeňte. Dip skladujte v lednici
POSTUP
- 1Sýr halloumi potřete olivovým olejem a posypte sušeným tymiánem. Dejte na gril a grilujte lehce dozlatova.
- 2Bulky rozkrojte, potřete olivovým olejem a nechte na chvíli opéct na grilu.
- 3Spodní díl bulky potřete připraveným dipem, položte na ni plátek salátu, na něj navrstvěte grilovaný sýr halloumi, přidejte plátek rajčete a pár koleček kyselé okurky. Navrch přidejte cibulové chutney. Vrchní díl bulky taktéž potřete dipem a burger s ním zakryjete.
Tip
Cibulové chutney můžete konzumovat teplé nebo studené. V lednici vydrží cca 3 dny.
Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, chřest nebo salát z čerstvé zeleniny.