1.3 kgDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 1 kg zralých jahod
- 350 g cukru krupice
- 1 sáček konzervačního přípravku Gelfix Super 3 : 1
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Zavařovací sklenice
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Gelfix Super smícháme v misce se 2 lžícemi cukru. Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme, vložíme do kastrolu a částečně rozmačkáme.
- 2Na středním ohni přivedeme jahody k varu. Přidáme Gelfix Super a 1 minutu mícháme. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme zbylý cukr a za stálého míchání vaříme 6 minut. Naběračkou opatrně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Tu vyhodíme.
- 3Ještě horké plníme do pečlivě vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
Tip
Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef