Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g kuřecích prsou
  • 150 g natural rýže
  • 100 g kukuřice
  • 150 g konzervovaných červených fazolí
  • 10 ks ředkviček
  • Několik listů salátu (ledový, římský nebo Little gem)
  • Pepř
  • Sůl
  • 1 citron
  • 1 lžička bílého sezamu
  • 1 zakysaná smetana

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Rýži propláchneme a nasypeme do 450 ml vroucí osolené vody. Vaříme 25-30 minut. Následně necháme chvíli odstát. Přebytečnou vodu slijeme.
  • 2Kuřecí prsa osolíme, opepříme a na středním plameni opečeme na nepřilnavé pánvi. Opékáme přibližně 15 - 20 minut, během kterých maso několikrát otočíme. Jakmile jsou prsa propečená, dáme stranou odpočinout. Následně nakrájíme na plátky.
  • 3Do talíře s vyšším okrajem vložíme listy salátu, vařenou rýži a přidáme kukuřici, fazole, nakrájené ředkvičky a kuřecí maso. Posypeme sezamem a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme se zakysanou smetanou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY