2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 150 g quinoi
- 150 g uzeného tofu
- 150 g humusu
- 1 avokádo
- 200 g červeného zelí
- mix listových salátů
- 1/2 okurky hadovky
- 10 ks cherry rajčat
- 1 limetka
- 20 ml olivového oleje
- 1 kávová lžička černého sezamu
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Quinou přecedíme, vložíme do 300 ml osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 15 minut. Plotýnku vypneme a necháme ještě 15 minut odstát.
- 2Tofu nakrájíme na kostky, vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut při teplotě 200 °C. V polovině času tofu promícháme, aby se opeklo ze všech stran.
- 3Zelí nakrájíme na tenké proužky. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a pomocí lžíce odstraníme slupku. Následně nakrájíme na plátky nebo kostky. Stejně tak okurku. Rajčata rozkrájíme na čtvrtiny.
- 4Na dno širší misky vložíme quinou a listy salátu. Na něj naaranžujeme zeleninu, pečené tofu a humus, který na závěr zakápneme olivovým olejem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!