Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600 g vepřové krkovice
  • 600 g menších syrových brambor (varný typ B)
  • 150 ml nealkoholického piva
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce uzené sladké papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 15 g másla
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Petrželová nať

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU

  • Coca-Cola

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Připravte si větší mísu a v ní smíchejte nealkoholické pivo, pepř, tymián, uzenou papriku a rajčatový protlak. Krkovici nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1–1,5 cm, vložte je do připravené marinády, dejte do chladu a nechte marinovat alespoň 90 minut.
  • 2Nyní si připravte brambory: Očistěte je kartáčem (slupku neloupejte), vložte do většího hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte 10–12 minut na středním plameni. Po uvaření brambory zchlaďte a vyčkejte, než se namarinuje krkovice.
  • 3akmile bude krkovice namarinovaná, důkladně rozpalte gril.
  • 4Následně na střed roštu položte marinovanou krkovici a grilujte 3–4 minuty z každé strany. Poté krkovici přesuňte na stranu grilu nebo na odkládací mřížku, kde je nižší teplota, gril přiklopte a krkovici za občasného zkontrolování nechte ještě 5–6 minut dojít. Mezitím si připravte dip ze strany 60. Jakmile bude krkovice měkká, vyjměte ji z grilu a osolte. Odstraňte rošt a vyndejte brambory v alobalu. Jednotlivé ingredience naservírujte na talíř a podávejte s česnekovým dipem.
  • 5Připravte si kus alobalu (cca 30 cm × 50 cm), do jeho středu vložte brambory, přidejte máslo a zabalte. Na boční straně grilu vytvořte prostor, který bude bez uhlíků, a brambory do něj vložte. Na gril položte rošt, gril uzavřete a rošt rozpalte (potrvá to cca 5–6 minut). Pokud maso s bramborami připravujete na kontaktním grilu, doporučujeme brambory upéct zvlášť v troubě.

TIP NA SERVÍROVÁNÍ

  • 1Pečené brambory můžete před podáváním ještě osolit a posypat nahrubo nasekanou hladkolistou petrželovou natí.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU