Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g krůtích prsou
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 120 g nízkotučného hermelínu
  • 2 lžíce dijonské hořčice (nebo klasické plnotučné hořčice)
  • 40 g sušených brusinek (nasekaných najemno)
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z ½ citronu
  • 4 plátky kváskového chleba (4× 60 g)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K TIPU

  • Cibule

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si důkladně rozpalte gril.
  • 2Krůtí maso nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Každý plátek osolte, opepřete a okořeňte sušeným tymiánem. Nakonec na ně rovnoměrně naneste olivový olej a vmasírujte jej do masa. Takto připravené krůtí maso grilujte na rozpáleném grilu 2–3 minuty z každé strany.
  • 3Mezitím si na tenké plátky nakrájejte hermelín a připravte si dresink: V menší misce smíchejte dijonskou hořčici, brusinky, rozmarýn, med a citronovou šťávu a vše promíchejte.
  • 4Vzniklý dresink naneste na plátky chleba a na něj položte nakrájený sýr.
  • 5Jakmile bude krůtí maso hotové, nakrájejte ho na tenké plátky a také položte na chleba. Jednotlivé plátky chleba následně přepulte, položte na sebe a vložte do grilu. Gril přiklopte a sendviče grilujte 5–6 minut na okrajové části roštu, kde je teplota méně intenzivní, nebo 6–7 minut v kontaktním grilu při středním stupni ohřevu.
Tip
Do sendviče můžete před zapečením přidat bílou cibuli nakrájenou na tenká kolečka
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU