Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA ŠPÍZY

  • 600 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 75 g arašídového másla
  • 1 stroužek česneku (oloupaný)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 10 g čerstvé chilli papričky (středně pálivé)
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Dřevěné špejle

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU

  • Coca-Cola

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA ŠPÍZY

  • 1Nejprve si důkladně rozpalte gril.
  • 2Poté si připravte marinádu. Ve větší míse společně smíchejte kůru a šťávu z 1 citronu, kari koření, sójovou omáčku a pepř.
  • 3Kuřecí prsa omyjte, osušte a podélně nakrájejte na dlouhé proužky. Z každého prsa vzniknou zhruba 3–4 proužky masa o šířce 1 cm.
  • 4Proužky kuřecího masa vložte do mísy s marinádou, promíchejte a nechte alespoň 15 minut v pokojové teplotě marinovat
  • 5Marinované proužky masa napichujte na cca 25 cm dlouhé špejle do tvaru „harmoniky“. Na každou špejli napíchněte 2 proužky masa – vznikne tak cca 6–7 špízů. Jakmile máte všechno maso zpracované, špízy vyskládejte na gril a zprudka grilujte 2–3 minuty z každé strany.
  • 6Následně špízy přesuňte na stranu grilu, kde je menší žár, gril přiklopte a nechte ještě alespoň 3–4 minuty grilovat.
  • 7Nakonec hotové špízy přemístěte na talíř a podávejte.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1Nejprve si připravte vyšší mixovací nádobu a tyčový mixér. Do mixovací nádoby vložte arašídové máslo, oloupaný stroužek česneku, sójovou omáčku, vodu a sůl. Chilli papričku zbavte stopky a špičky, poté celou podélně rozkrojte a vyjměte semínka i s žebry. Připravené poloviny chilli papričky přidejte k ostatním ingrediencím a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte do hladké omáčky. Rozmixovanou omáčku můžete rovnou podávat nebo uzavřít do uzavíratelné nádoby a vložit do lednice, kde vydrží 6–7 dní.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA ŠPÍZY

SUROVINY NA OMÁČKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU