2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients for beefsteaks
- 300 g tučného mletého hovězího masa
- 120 g sýra feta
- 50 g oloupané červené cibule
- 2 lístky máty
- 1 vejce
- 1 plátek toustového chleba bez kůrky
- 5 lístků plocholisté petržele
- nastrouhaná kůra z ¼ citronu
- 1 plná lžička lístků oregana
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions for beefsteaks
- 1Sýr rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.
- 2Cibuli nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nakrájíme najemno. Toustový chleba dáme do misky a zalejeme ho 50 ml vody. Přidáme bylinky, cibuli, špetku pepře, 1 lžičku soli, citronovou kůru, vejce a mleté maso a důkladně promícháme.
- 3Směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.
- 4Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.
Tip
Hovězí maso můžete nahradit masem jehněčím. Pamatujte, že čím více tučných částí na jehněčím mase necháte, tím bude jeho chuť výraznější.
Podávejte s tzatziki, cherry rajčaty a měsíčky najemno nakrájené červené cibule.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef