Cart

2 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for beefsteaks

  • 300 g tučného mletého hovězího masa
  • 120 g sýra feta
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 2 lístky máty
  • 1 vejce
  • 1 plátek toustového chleba bez kůrky
  • 5 lístků plocholisté petržele
  • nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • 1 plná lžička lístků oregana
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions for beefsteaks

  • 1Sýr rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.
  • 2Cibuli nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nakrájíme najemno. Toustový chleba dáme do misky a zalejeme ho 50 ml vody. Přidáme bylinky, cibuli, špetku pepře, 1 lžičku soli, citronovou kůru, vejce a mleté maso a důkladně promícháme.
  • 3Směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.
  • 4Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.
Tip
Hovězí maso můžete nahradit masem jehněčím. Pamatujte, že čím více tučných částí na jehněčím mase necháte, tím bude jeho chuť výraznější. Podávejte s tzatziki, cherry rajčaty a měsíčky najemno nakrájené červené cibule.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for beefsteaks

PAIRING DISHES WITH WINE