2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA RYBU
- 2 filety mořského vlka (cca 150 g)
- 150 ml olivového oleje
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce třtinového cukru
- 5 snítek citrónového tymiánu
- Cca 10 listů šalvěje
- Sůl
SUROVINY NA SALÁT
- 2 ks žluté papriky
- 2 ks červené papriky
- cca 200 g černých oliv
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- Hrst sekané hladkolisté petržele
- Sůl
- Černý pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA RYBU
- 1V misce smícháme olivový olej, drcený česnek, nasekané bylinky, třtinový cukr, chilli papričku nasekanou najemno a sůl. V této směsi marinujeme rybu nejméně tři hodiny v lednici.
- 2Předehřejeme troubu na 150 stupňů – spodní a horní ohřev. Rybu včetně veškeré marinády přelijeme do menšího pekáčku a pečeme 30 minut.
POSTUP NA SALÁT
- 1Troubu předehřejeme na 240 stupňů – funkce gril. Papriky omyjeme a dáme péct vcelku. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 30 minut. V průběhu několikrát otočíme, aby byla slupka po celém obvodu tmavá až černá.
- 2Po upečení přikryjeme papriky sáčkem a necháme vychladnout. Poté lehce stáhneme slupku, očistíme od semínek a nakrájíme na kostky. Smícháme s nakrájenými olivami, petrželkou, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice. Podáváme s čerstvě konfitovanou rybou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.