Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA BUCHTU

  • 400 g třešní
  • 4 vejce
  • 50 ml mléka
  • 150 g bílého jogurtu
  • 80 g třtinového cukru
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 60 g rozpuštěného másla
  • Špetka soli

SUROVINY NA MANDLOVOU DROBENKU

  • 50 g mandlová mouka
  • 25 g másla
  • 2 lžíce třtinového cukru

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • Plátky mandlí

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu zapneme na 170 °C.
  • 2Na drobenku smícháme mandlovou mouku máslo a cukr. Promneme prsty, až se suroviny spojí.
  • 3Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko, jogurt a vanilku, prošleháme. Ke směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Zamícháme. Nyní přidáme rozpuštěné máslo a znovu zamícháme. Nakonec přidáme na dvakrát sníh z bílků. Už nešleháme, jen vařečkou opatrně těsto podebíráme, aby sníh nespadl a těsto tak zůstalo nadýchané.
  • 4Těsto nalijeme do pekáče o velikosti 20x30 centimetrů, poklademe třešněmi a posypeme drobenkou. Pečeme přibližně 30 minut. Upečení kontrolujeme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud je špejle po vytažení suchá, piškot je upečený. Po upečení posypeme plátky mandlí.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA BUCHTU

SUROVINY NA MANDLOVOU DROBENKU

SUROVINY NA DOKONČENÍ