4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR BURGER
- 600 g mletého hovězího masa
- 8 plátků slaniny
- středně velká rajčata
- 1 středně velká červená cibule (cca 40 g)
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 4 plátky sýra Gouda nebo Čedar
- 4 listy ledového salátu
- sůl
- 4 housky (kaiserky)
INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE
- 100 g majonézy
- 40 g kečupu
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 20 g najemno nastrouhané cibule
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 1 lžíce najemno nakrájených lístků estragonu
- 1 lžička worcesterské omáčky
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Velkopopovický Kozel Mistrův ležák
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR BURGER
- 1Rajčata nakrájíme na 16 plátků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu opečeme na středně rozpáleném grilu z obou stran dozlatova a dáme stranou.
- 2Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti housky, z obou stran je osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Položíme na středně rozpálený gril a grilujeme 3 minuty. Poté maso otočíme, opět potřeme rozpuštěným máslem a grilujeme další 2 minuty. Poté na každý kus masa položíme 1 plátek sýra a grilujeme ještě 1 minutu. Hotové maso položíme na talíř.
- 3Housky podélně rozřízneme a řeznou plochou dolů je ogrilujeme.
- 4Každou půlku housky potřeme 1 lžící ochucené majonézy. Na spodní půlku pečiva položíme část ledového salátu, 2 plátky rajčete, na ně položíme ogrilované maso se sýrem, opět 2 plátky rajčete, opečenou slaninu a kolečka cibule. Přiklopíme horní částí housky.
INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED MAYONNAISE
- 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme na 10 minut do ledničky.
Tip
Maso nepropékejte příliš dlouho. Uvnitř by mělo zůstat červené, maximálně růžové jako klasický steak. Jen tak zůstane maso šťavnaté.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef