Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 800 g kuřecích srdíček
  • 100 ml rostlinného oleje
  • olivový olej
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • šťáva z 1 limety
  • špetka mletého chilli
  • 1 kávová pepře
  • 1 lžička soli

YOU ALSO NEED

  • špejle

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Srdíčka očistíme. Česnek prolisujeme.
  • 2V misce smícháme 60 ml oleje, prolisovaný česnek, chilli, sůl a pepř. Přidáme srdíčka, promícháme a dáme odležet do lednice na 30 minut.
  • 3Špejle namočíme na 10 minut do studené vody. Odleželá srdíčka napícháme na špejle. Položíme je na rozpálený gril a grilujeme 2-2,5 minuty z každé strany.
  • 4Hotová srdíčka položíme na talíř, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou a ihned podáváme.
Tip
Do marinády k srdíčkům můžete přidat lžíci nasekaného čerstvého koriandru. Srdíčka výborně chutnají s mixem zelených salátů nebo rukolou zakápnutou olivovým olejem a citronovou šťávou a s několika cherry rajčaty.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE