4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 800 g kuřecích srdíček
- 100 ml rostlinného oleje
- olivový olej
- 2 oloupané stroužky česneku
- šťáva z 1 limety
- špetka mletého chilli
- 1 kávová pepře
- 1 lžička soli
YOU ALSO NEED
- špejle
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Srdíčka očistíme. Česnek prolisujeme.
- 2V misce smícháme 60 ml oleje, prolisovaný česnek, chilli, sůl a pepř. Přidáme srdíčka, promícháme a dáme odležet do lednice na 30 minut.
- 3Špejle namočíme na 10 minut do studené vody. Odleželá srdíčka napícháme na špejle. Položíme je na rozpálený gril a grilujeme 2-2,5 minuty z každé strany.
- 4Hotová srdíčka položíme na talíř, zakápneme olivovým olejem a limetovou šťávou a ihned podáváme.
Tip
Do marinády k srdíčkům můžete přidat lžíci nasekaného čerstvého koriandru.
Srdíčka výborně chutnají s mixem zelených salátů nebo rukolou zakápnutou olivovým olejem a citronovou šťávou a s několika cherry rajčaty.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef