Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g hladké mouky
  • 200 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 200 g goudy
  • 200 g šunky
  • 1 prášek do pečiva s vinným kamenem
  • 2 velké šalotky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Špetka mletého koriandru
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - spodní a horní ohřev. Šalotku nakrájíme najemno, šunku na kostičky a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme zesklovatět šalotku, poté přidáme polovinu šunky a třtinový cukr. Necháme pár minut zprudka zkaramelizovat.
  • 2Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme mléko, vejce a dobře promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr, druhou polovinu šunky a nasekanou bazalku. Dochutíme solí a mletým koriandrem.
  • 3Papírové košíčky na muffiny naplníme do 3/4 a posypeme zkaramelizovanou šalotkou se šunkou. Dáme péct na 35 - 40 minut do trouby. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
Tip
Těsto lze upéct také v olejem vymazané formě na bábovku. Pečeme 45 - 50 minut při 180 stupních.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY