20 KUSŮ (slepených sušenek o průměru cca 5 cm)Do hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA SUŠENKY
- 100 g másla pokojové teploty
- 190 g arašídového másla
- 100 g krupicového cukru
- 100 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 90 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
- 100 g ovesných vloček
- ½ lžičky sody
- ½ lžičky skořice
SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ
- 70 g hořké čokolády
- 30 g mléčné čokolády
- 20 g arašídového másla
- 90 g smetany ke šlehání (min. 33%)
SUROVINY NA MALINOVOU NÁPLŇ
- 170 g mražených malin
- 1 vanilkový cukr
- 1 plátek želatiny
SUROVINY NA POLEVU
- 50 g hořké čokolády
- 6 g olivového oleje
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA SUŠENKY
- 1Smíchejte dohromady mouku, sodu, sůl a skořici. V jiné míse prošlehejte máslo, arašídové máslo a oba cukry. Po jednom vmíchejte vejce a následně zašlehejte i suché ingredience krom ovesných vloček. Ty vmíchejte až jako poslední.
- 2Hotové těsto přikryjte potravinovou fólií a dejte aspoň na hodinu do lednice.
- 3Troubu předehřejte na 180˚ C. Máte-li silikonovou formu na muffiny, použijte ji. Pokud nemáte, připravte si pečicí papír. Z těsta odebírejte množství cca jedné vrchovaté kávové lžičky a tvarujte v dlani kuličky. Ty vložte po jedné kuličce do muffinového silikonového důlku nebo uložte na pečící papír s dostatečnými mezerami (aspoň 5 cm od sebe). Prsty lehce kuličku stlačte (ale nedělejte z kuliček placičky) a pečte cca 11 minut ve vyhřáté troubě. Pak nechte chladnout aspoň 10 minut na plechu (ve formě) na mřížce. Pak teprve sejměte z plechu (vyndejte z formiček) a nechte zcela vychladnout.
POSTUP NA ČOKOLÁDOVOU NÁPLŇ
- 1Čokoládu nasekejte a dejte do misky. Přidejte arašídové máslo. Smetanu přidejte k varu a vlijte na čokoládu. Nechte chvíli stát a pak vymíchejte dohladka a nechte v lednici vychladnout a zatuhnout tak, aby směs držela při nastříkání na sušenku tvar.
POSTUP NA MALINOVOU NÁPLŇ
- 1Maliny rozvařte s cukrem. Plátek želatiny namočte do studené vody a po změknutí vyždímejte a vmíchejte do teplých malin. Nechte vychladnout v lednici.
POSTUP NA POLEVU
- 1Nad vodní lázní společně zahřejte čokoládu s olejem, až se čokoláda rozpustí a smíchá s olejem. Nechte trochu zchladnout.
SESTAVENÍ SUŠENEK
- 1Sušenky si rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu počmárejte čokoládovou polevou (půjde o horní část sušenky). Na polevu před zatuhnutím můžete dát jakoukoli přízdobu (nasekané arašídy se vyloženě hodí).
- 2Na druhou polovinu sušenek naneste zdobicím sáčkem nejprve okruží z čokoládové náplně (střed nechejte volný). Do středu pak naneste lžičkou malinovou náplň a přiklopte horní částí sušenky. Nechte v lednici zatuhnout.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!