


Qualivo
Qualivo Smoked veal ribs
ca. 400 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Uzená telecí žebra pocházející z prémiového masa značky Qualivo. Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. Maso od Qualiva se může pyšnit svou kvalitou:
- výjimečně jemné a chutné
- vždy skvělé díky stabilní kvalitě
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Qualivo je prémiová značka masa nejvyšší kvality. Sofistikovaný koncept chovu a prémiové krmivo zabezpečuje špičkovou úroveň zdraví zvířat a skvělou chuť masa. Jednoznačný rozdíl ve stabilitě kvality v čase, krátké době kuchyňské úpravy spojené s prémiovou křehkostí, chutí, barvou a strukturou masa je potvrzeno dlouhodobou existencí této značky.
Celý systém byl implementován ve Švýcarsku již v roce 1995 a dnes stojí na špičce nejvyšších etických a environmentálních standardů s důrazem na dosažení nejvyšší kvality a bezpečnosti potravin pro konzumenty. Zvířata žijí v čistém prostředí a chov je prostý genetických modifikací, hormonů, antibiotik a dalších nadužívaných medikací.
Použití
Pro lepší chuťový zážitek doporučujeme před konzumací půl hodiny dopéct, maso bude jemnější.
- Žebra povařte 1,5–2 hodiny (dle velikosti), poté potřete BBQ marinádou (nebo medovou, chilli,…) a dopečte v troubě na 180–200 °C (dle výkonu) cca 10 minut.
- Žebra dejte péct na 120 °C cca 2,5 hodiny, poté potřete BBQ marinádou (nebo medovou, chilli,…) a dopečte v troubě na 180–200 °C (dle výkonu) cca 10 minut. Pečená žebra budou tužší a sušší než když se uvaří.
- Žebra můžete dusit v nádobě na zeleninovém základu cca 1,5 – 2 hodiny (na způsob jako ossobuco) a podávat např. s bramborovou kaší.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat. Cílem firmy je nabízet zákazníkům kvalitní výrobky z masa té nejvyšší kvality.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované a vysoce kvalitní komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Durability
Telecí žebra, dusitanová sůl, maltodextrin, stabilizátor E451, dextróza, zahuštovadlo E407, antioxidant E316
Nutritional values per 100 g
Energy value | 269 kJ/64 kCal |
Fats | 22 g |
including saturated fatty acids | 3.1 g |
Carbohydrates | 0.6 g |
including sugars | 0.1 g |
Protein | 19 g |
Salt | 2.5 g |
Fibre | 0 g |