

Sutcha
Sutcha Prime beef burger grass fed
ca. 360 g2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Překvapivě šťavnaté, jemně namleté burgery z libového masa pocházejícího z dobytka, který si po celý rok užívá 100% zelené irské pastviny. Ochutnejte ráj, užijte si Sutcha hamburger z irského hovězího krmeného trávou. Chov, porážka i prvotní bourání masa probíhá v Irsku.
Balení obsahuje 2 burgery, každý po cca 200 g.
O grass fed...
Tráva je pro hovězí dobytek přirozenější potravou než obilí. Hovězí maso z dobytku krmeného trávou má rovnoměrnější rozložení tuku – mramorování – díky čemuž je jeho konzumace příjemnějším smyslovým zážitkem.
Proč si vybrat irské hovězí maso? Máme pro vás hned pět důvodů...
- Lidé
Dobytek byl v Irsku důležitý po tisíce let a v minulosti se bohatství člověka měřilo podle počtu kusů dobytka, které vlastnil. Irské slovo pro silnici – bóthar – doslova znamená stezku pro krávy, dostatečně širokou na to, aby se kolem sebe míjely dvě zvířata. ‚Boreen‘ neboli malá cesta byla dost široká jen pro jedno zvíře.
- Místo
Mírné podnebí Irska těží z mírného vlivu Golfského proudu, který přináší oteplování vod z Mexického zálivu do severní Evropy. Nejzřetelnějším důkazem toho jsou hojné srážky, které činí ze zelených pastvin hlavní pilíř irského zemědělství.
- Tradice
Zatímco klima a geologie jsou důležité, historie a kultura mají také své místo. Skot je součástí irské krajiny již více než pět tisíc let a jeho přítomnost pomohla utvářet politickou, sociální a kulturní strukturu země. Tradičně byly krávy měnou a vlastnictví dobytka bylo měřítkem postavení.
- Dobytek
Zemědělství se opíralo o vysoce kvalitní pastviny a plemena jako shorthorn, hereford a angus byl přivezeny ze zámoří. Irští chovatelé rychle vynikli v chou těchto nových plemen a exportovali je ve velkém množství zpět do své domoviny. Díky této nové produktivitě se Irsko stalo hlavním vývozcem hovězího masa. Je to role, která přetrvala až do současnosti. Irsko dnes vyváží asi 90 % své produkce hovězího masa, což z něj činí největšího čistého vývozce hovězího masa na severní polokouli. Irsko má přibližně 4,5 milionu lidí, přesto se odhaduje, že ročně vyprodukuje dostatek hovězího masa, které by uživilo 28 milionů lidí.
- Tráva
Skot těží z nejdelší pastevecké sezóny v Evropě a spásá nepřetržitě čerstvou trávu a jetel. V době porážky téměř 90 % jejich stravy tvoří tráva – zdaleka nejvyšší procento ze všech skotu v Evropě.
O Sutcha...
Milujete maso? Sutcha vám přináší nejširší výběr nejlepších kusů hovězího z celého světa, který je k dispozici po celý rok. A tím to nekončí – Sutcha nabízí tento druh masa za skvělou cenu, takže si konečně můžete vychutnat lahodné hovězí flat iron nebo chuck tender, kdykoli budete chtít.
Naši profesionální řezníci vám ho ručně naporcují a profesionálně zabalí, abyste si mohli užívat luxusu čerstvého chlazeného masa, které vám dovezeme až k vašim dveřím.
A ještě jedna zajímavost - věděli jste, že naše značky Miil, Ubomi, Moddia, Dacello, Pappudia, Maso! a Sutcha jsou členy jedné "domácnosti" Rohlik YES Mania, která zaručuje skvělou kvalitu produktů za skvělou cenu? Nevěděli jste? Pak nevíte, o co přicházíte! Měli byste to zkusit - doporučuje 100 ze 100 rohlíků. Zde najdete všechny produkty YES Mania.
Použití
Udělejte otisk palcem prstu uprostřed syrového burgeru, abyste se vyhnuli příliš tlustému burgeru uprostřed po grilování.
Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou, ale uprostřed budou stále růžové. Na poslední chvíli položte plátky sýra. Nechte burger chvíli „odpočinout“, aby neztratil vnitřní šťávu.
Tip! Pro lepší chuť doporučujeme každou housku zevnitř minutu opéct. Spodní část housky potřeme omáčkou a navrch položíme list salátu, rajče, okurky a grilované maso a přikryjeme horní houskou. Dobrou chuť.
O výrobci
Kepak je irská rodinná společnost. Zakladatel Noel Keating otevřel řeznictví Keatings v roce 1966. Z rodinného řeznictví na Francis Street v Dublinu se Kepak rozrostl na mezinárodně působícího mnohostranného inovátora potravin, dodávajícího prvotřídní kusy čerstvého masa. Spolupracují s více než 28 000 farmami prostřednictvím spravedlivého obchodu, předávání znalostí a iniciativ udržitelnosti
Skladování
Uchovávejte při teplotě od 0–4 °C.
Výrobce
KEPAK GROUP HQ
Clonee, Co Meath
Irsko
Porcováno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika
Durability
Composition
Mleté hovězí maso | |
Chuck roll | |
Jedlá sůl | 1.1 % |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 642 kJ/150 kCal |
Fats | 8.2 g |
including saturated fatty acids | 3.7 g |
Carbohydrates | 0.3 g |
including sugars | 0.3 g |
Protein | 18.5 g |
Salt | 1.4 g |
Fibre | 0 g |