
Short ribs from Ireland grass fed
ca. 0.65 kg4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Irská krátká žebra jsou partie ze střední části hrudního koše zvířete. Maso je libové díky travnímu krmivu na celoročně vlhkých pastvinách. Tukové mramorování zaručí šťavnatou a jemnou chuť.
- Zabaleno: ve vakuu
- Mokré zrání: minimálně 21 dnů
O grass fed...
Tráva je pro hovězí dobytek přirozenější potravou než obilí. Hovězí maso z dobytku krmeného trávou má rovnoměrnější rozložení tuku – mramorování – díky čemuž je jeho konzumace příjemnějším smyslovým zážitkem.
Proč si vybrat irské hovězí maso? Máme pro vás hned pět důvodů...
- Lidé
Dobytek byl v Irsku důležitý po tisíce let a v minulosti se bohatství člověka měřilo podle počtu kusů dobytka, které vlastnil. Irské slovo pro silnici – bóthar – doslova znamená stezku pro krávy, dostatečně širokou na to, aby se kolem sebe míjely dvě zvířata. ‚Boreen‘ neboli malá cesta byla dost široká jen pro jedno zvíře.
- Místo
Mírné podnebí Irska těží z mírného vlivu Golfského proudu, který přináší oteplování vod z Mexického zálivu do severní Evropy. Nejzřetelnějším důkazem toho jsou hojné srážky, které činí ze zelených pastvin hlavní pilíř irského zemědělství.
- Tradice
Zatímco klima a geologie jsou důležité, historie a kultura mají také své místo. Skot je součástí irské krajiny již více než pět tisíc let a jeho přítomnost pomohla utvářet politickou, sociální a kulturní strukturu země. Tradičně byly krávy měnou a vlastnictví dobytka bylo měřítkem postavení.
- Dobytek
Zemědělství se opíralo o vysoce kvalitní pastviny a plemena jako shorthorn, hereford a angus byl přivezeny ze zámoří. Irští chovatelé rychle vynikli v chou těchto nových plemen a exportovali je ve velkém množství zpět do své domoviny. Díky této nové produktivitě se Irsko stalo hlavním vývozcem hovězího masa. Je to role, která přetrvala až do současnosti. Irsko dnes vyváží asi 90 % své produkce hovězího masa, což z něj činí největšího čistého vývozce hovězího masa na severní polokouli. Irsko má přibližně 4,5 milionu lidí, přesto se odhaduje, že ročně vyprodukuje dostatek hovězího masa, které by uživilo 28 milionů lidí.
- Tráva
Skot těží z nejdelší pastevecké sezóny v Evropě a spásá nepřetržitě čerstvou trávu a jetel. V době porážky téměř 90 % jejich stravy tvoří tráva – zdaleka nejvyšší procento ze všech skotu v Evropě.
Použití
Short ribs jsou typickým hovězím řezem pro autentická „kolagenová“ dušená jídla. Maso se obvykle dusí v rajčatové omáčce, víně a/nebo hovězím vývaru v kombinaci s bylinkami, kořením nebo zeleninou. Vařte pomalu a při nízké teplotě, aby bylo maso měkké s bohatou omáčkou.
Stejně tak lze žebra i grilovat. Doporučujeme žebra namarinovat, nechat minimálně hodinu odležet. Žebra nakrájejte na porce a zabalte do alobalu. Grilujte cca hodinu a půl až dvě hodiny.
O výrobci
Kepak je irská rodinná společnost. Zakladatel Noel Keating otevřel řeznictví Keatings v roce 1966. Z rodinného řeznictví na Francis Street v Dublinu se Kepak rozrostl na mezinárodně působícího mnohostranného inovátora potravin, dodávajícího prvotřídní kusy čerstvého masa. Spolupracují s více než 28 000 farmami prostřednictvím spravedlivého obchodu, předávání znalostí a iniciativ udržitelnosti.
Skladování
Uchovávejte při teplotě od 0–4 °C.
Výrobce
KEPAK GROUP HQ
Clonee, Co Meath
Irsko
Porcováno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí maso |