
Max Food
Max Food selected balsamic vinegar from Modena IGP
250 mlDelivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Balzamikový ocet z Modeny s jemným dávkovačem
Je jedním z nejcennějších pokladů italské gastronomické tradice. Výborný vinný ocet s dlouhou historií, který pochází z oblasti italské Modeny. Jedná se o ocet, kde je hlavní složkou vinný svařený mošt – tudíž vzácnější a dražší ingredience, než je vinný ocet. Ten naopak bývá na prvním místě levnějších balzamikových octů. Octu dodává charakteristickou, sladkou chuť, nikoliv tak kyselou jako u levnějších variant.
Balzamiko je mnohem víc než jen dochucovadlo.
Použití
Výborně se hodí na dochucení ovoce, sýrů, masa a omáček i jako klasické dochucovadlo salátů a čerstvých pokrmů, tipu Caprese.
Balzamikový ocet má v gastronomii všestranné využití, ochucují se jím ryby, maso, zelenina, ovoce, omáčky. Ale vzhledem k tomu, že jakákoli tepelná manipulace chuť tohoto výrobku zásadně ovlivňuje, používají se balzamikové octy výhradně pro přípravu studených jídel, u teplé kuchyně pak až na závěr přípravy pokrmu.
O výrobci
Společnost byla založena na venkově Modeny, centra produkce balzamikového octa. Produkty jsou vyrobeny z hroznů Lambrusco a Trebbiano, pěstovaných ve vlastních vinicích. Během výrobních fází se při respektování tradic používají moderní technologie, aby se získal přirozeně hustý produkt, který odpovídá receptuře předků.
Skladování
Skladujte při teplotě 10–40 °C. Chraňte před slunečním zářením.
Výrobce
VR ACETI
Via Eraclito 5/7
41012 Carpi
Itálie
Composition
Vařený hroznový mošt |
Vinný ocet |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1445 kJ/339 kCal |
Fats | 0 g |
including saturated fatty acids | 0 g |
Carbohydrates | 78 g |
including sugars | 78 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0.01 g |
Fibre | 0 g |
Allergens
Sulfur dioxide |