
Rohlík BEZ KOMPROMISU
Rohlik.cz Roast prosciutto
100 g25 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Lahodný pršut z vepřové pečeně je český ekvivalent italského prosciutta. Maso se několik týdnu nakládá do soli a nechává zrát a následně se suší po dobu 12 týdnů. Delikátní specialita nejen k pivu a vínu.
Masný výrobek trvanlivý, fermentovaný. Na 100 g výrobku bylo použito 140 g surovin.
Použití
Pršut se velmi dobře hodí na přípravu svačinky nebo do obložených mís.
Příběh Řeznictví a uzenářství U Dolejších
Řeznictví a uzenářství U Dolejších bylo založeno v roce 1901 Jaroslavem Dolejším. Po uvedení firmy do všeobecného povědomí jak v Davli, tak v okolí, převzal firmu od svého otce Jaroslava syn František. Svým jménem založil tradici jména, které firmu zdobí dodnes. František (1.) navýšil počet pracovníků i sortiment výrobků a řeznictví udržel i v době války.
V provozu pokračoval až do konce 40. let, kdy musel podnikání ukončit. Jeho synovi Františkovi se přes nepřízeň osudu podařilo vystudovat a stal se váženým odborníkem v masném průmyslu. Po pádu komunismu další z Františků (3. František v pořadí) společně se svým dědou uvedli firmu zpět do provozu. Spolu trávili v práci celé dny a noci po dobu několika let stejně jako zbytek rodiny. Společnými rodinnými silami se firma začala opět zvedat a získávat si zpět své jméno zaniklé během dob komunismu. Díky vytrvalé práci a úsilí je nyní Řeznictví a uzenářství U Dolejších s.r.o. renomovanou firmou známou svou kvalitou a otevřeností k zákazníkům.
Jak probíhá výroba
Nových poznatků využívají s ohledem na neměnné zákony řeznického řemesla. Jejich společnost tak doplňuje široké spektrum uzenářských organizací na trhu o dobře zavedenou rodinnou firmu a rozšiřuje zákazníkům možnost svobodného výběru.
Kvalita výrobků je pro Řeznictví a uzenářství U Dolejších nade vše. Všechny produkty jsou neustále kontrolovány z hlediska stability jejich kvality. Přidanou hodnotou je rodinný přístup k výrobě i mezi samotnými pracovníky. Majitel firmy je nedílnou součástí týmu a nejen, že dohlíží na kvalitu výroby, ale i na dobrou náladu. Atmosféra ve firmě tak dodává jejich výrobkům rozměr příjemné spolupráce a nadšení pro společnou věc.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–15 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Kam s obalem?
Durability
Composition
Vepřová pečeně bez kosti |
Dusitanová solící směs |
Jedlá sůl |
E250 - Dusitan sodný |
Dusičnanová solicí směs |
Jedlá sůl |
E251 - Dusičnan sodný |
Směs koření |
Cukr |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 1551 kJ/373 kCal |
Fats | 27.9 g |
including saturated fatty acids | 9.4 g |
Carbohydrates | 2.9 g |
including sugars | 1.9 g |
Protein | 27.4 g |
Salt | 4.8 g |
Fibre | 0 g |