

FJORU
BIO salmon fillet with skin
ca. 210 g4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes

NENÍ LOSOS JAKO LOSOS
Přivítejte novou vlastní značku ryb - Fjoru - nejlepšího odborníka na ryby ve vašem městě. Naším cílem je nejen šířit myšlenku, že ryby jsou zdrojem vysoce zdravých bílkovin, ale také podporovat udržitelnost rybářských podniků a farem, protože je známo, že ekologii máme v krvi. Fjoru je jednoduše nejlepší odborník na ryby ve vašem městě.
Prémiový BIO losos. Díky speciálnímu balení (bez jakékoliv chemie) vydrží filety perfektně čerstvé až několik dní. Losos má jemné maso. Baleno ve vakuu.
Je velmi bohatý na zdroj bílkovin. Ryby jsou ručně filetované, a proto nedochází k poškození svaloviny.
Ryby na farmě vyrůstají v křišťálově čisté vodě. Pro splnění BIO kvality musí farma splňovat ty nejpřísnější kritéria ve všech oblastech chovu, a proto je chuť norského BIO lososa velmi jemná a nezaměnitelná.
Specifikace
- latinský název: Salmo Salar
- čerstvá/defrost: čerstvá ryba
- původ: Norsko
- metoda lovu/chovu: farmový chov
- obsah balení: 1 porce center cut bez kůže
- kalibrovaná položka: ano
- váha: 200–205 g
- způsob balení: skin pack (vakuové balení)
- certifikace: BIO
Certifikace
Tyto produkty jsou výsledkem kombinace správné environmentální praxe, vysoké úrovně biologické rozmanitosti, ochrany přírodních zdrojů, aplikace vysokých standardů dobrých životních podmínek zvířat a výrobních metod, které splňují požadavky spotřebitelů.
Použití
Skvěle se hodí pro grilování, úpravu na pánvi (ideální je středně propečený), přípravu v páře a pošírování.
Vyzkoušejte tento skvělý recept na grilovaného lososa s holandskou omáčkou:
Nejdříve připravíme základ holandské omáčky. Do kastrůlku nalijeme bílé víno (0,3 l), přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a pepř a společně svaříme asi na čtvrtinu původního množství. Směs přecedíme do kovové misky a necháme lehce zchladnout. Do prochladlého základu na holandskou omáčku vešleháme 2 žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme do krémovité konzistence. Po částech vmícháme rozpuštěné máslo (100 g), omáčku podle chuti osolíme a udržujeme v teple. Porce lososa opláchneme, osušíme, stranu bez kůže posypeme pepřem a lehce osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a zprudka opečeme. Když začnou lehce hnědnout, steaky otočíme a zprudka opékáme 2 minuty. Pak teplotu zmírníme a steaky zvolna dopečeme (maso by mělo uvnitř zůstat růžové a pružné). Steaky přeložíme na talíře, doplníme omáčkou a např. doplníme grenaille brambory.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladujte v lednici při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o
Za Avií 914/2
196 00 Praha - Čakovice
Česká republika
Durability
Composition
Losos obecný (Salmo salar) |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 882.4 kJ/211.8 kCal |
Fats | 12.3 g |
including saturated fatty acids | 2.38 g |
Carbohydrates | 0 g |
including sugars | 0 g |
Protein | 20.67 g |
Salt | 0 g |
Fibre | 0 g |
Allergens
Crustaceans |
Fish |