

Naše maso
Naše maso Pork collar from breed přeštík
ca. 0.5 kg5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Vepřová krkovice bez kosti prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Krkovici (pork neck) bez kosti najdete na krku podél páteře pod plecemi, mezi hlavou a kotletou. Je to soubor svalů, díky nimž zvíře zvedá hlavu, a tak je neustále v pohybu. Jednotlivé svaly jsou odděleny tukem, a proto krkovice patří k prorostlejším partiím. U přeštíka má navíc velký podíl mezisvalového tuku, díky kterému je ještě šťavnatější a křehčí než krkovice z moderních bílých plemen.
Balení obsahuje 2–3 plátky (celkem cca 500 g). Baleno ve vakuu.
V Našem mase ji nechávají vyzrát týden nasucho, vykostí a krájí na silnější plátky. Stejně jako u hovězího platí, že si vždycky víc pochutnáte na vyšším steaku.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Krkovice nabízí spoustu možností. Zaručuje úspěch grilařům začátečníkům, spousta lidí považuje za nejlepší řízek z krkovice a pomalu pečená se rozplývá na jazyku.
Na grilu se připravuje podobně jako kotleta z přeštíka. Vyzkoušejte recept na řízek z restaurace Kuchyně: Silné plátky z krkovice zlehka naklepejte, aby se neporušila vlákna. Pak ho obalte v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance. Tu si připravte z čerstvého pečiva, ovšem rozsekejte ho v robotu, špatně se mele. Obalený řízek osmažte na sádle do světle zlaté barvy. Pak ho položte na rošt do trouby předehřáté na 120 °C a pečte 20 minut. Kdybyste dali řízek přímo na plech, tuk by nemohl odkapávat a strouhanka by se začala odlupovat. Popisovaný způsob připomíná přípravu steaku – maso se nejprve zprudka zatáhne a pomalu potom dopéká. Díky tomu zůstane šťavnaté.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
Vepřové maso |