

Naše maso
Naše maso beef ham
ca. 110 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Šunka prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Na 100 g hovězí šunky z čestru bylo použito 115 g hovězího masa.
Hovězí šunku vyrábí v Amase podle vlastního receptu, ze kterého vychází i při přípravě jiných šunek a uzených mas. Dobře vychlazené týden odleželé zadní maso z čestru nasolí nakládací směsí Praganda a nechají minimálně dva týdny ležet v láku, kde se vytváří chuť a barva šunky. Potom se lehce opláchne v teplé vodě, aby se odsolil povrch, po osušení v teplé udírně se pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin se šetrně vaří v páře. Šunka je pak šťavnatá a má zauzenou a plnou chuť hovězího masa.
Balení obsahuje cca 100 g krájené šunky. Baleno v ochranné atmosféře.
Šunka
Šunka patří k vrcholům uzenářského umění již tisíce let. Když říkáme šunka, myslíme tím výrobek připravený výhradně ze zadní nohy – kýty. Nejstarší postupy si vystačí pouze s kýtou, solí a časem. V průběhu staletí se postupně vymýšlely další a další recepty, a tak vznikly různé druhy šunky.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Hovězí šunka má stejné využití jako ostatní šťavnaté šunky. Výborná je na čerstvém pečivu s máslem a okurkou, skvěle se hodí také na chlebíčky a obložené mísy. Teplá je výtečná do sendvičů, anebo si z ní udělejte hemenex.
Tip! V Našem mase jsou velmi oblíbené sendviče s hovězí šunkou nebo s pastrami. Na pánvi rozehřejte máslo a hovězí šunku na něm krátce opečte – a pak už ji jen dejte mezi dva opečené chleby, v doprovodu kysaného zelí a majonézy.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
Hovězí ořech | |
Dusitanová solící směs | |
E250 - Dusitan sodný | |
Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
Nutritional values per 100 g
Energy value | 632 kJ/149 kCal |
Fats | 5.9 g |
including saturated fatty acids | 2.3 g |
Carbohydrates | 0 g |
including sugars | 0 g |
Protein | 24 g |
Salt | 2 g |
Fibre | 0 g |