Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Naše maso

Naše maso Pork ham knuckle from breed přeštík

ca. 1.54 kg

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

This product stays fresh for an average of 4 days after delivery, with a guaranteed minimum of 3 days. If you are not satisfied we will give you a refund.
Premium qualityFresh from the farmSave me for CZK 168.00
Sold out. Expected back today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Category:
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Šunkové koleno prémiové kvality odříznuté z Pražské šunky z přeštického černostrakatého prasete. Uzené koleno, stejně jako jiná uzená masa, patří mezi tradiční české uzenářské výrobky. Typicky české uzené koleno je uzené a syrové, takže je nutné ho vařit. Naše šunkové koleno je ale z Pražské šunky, která už je vařená. Pražská šunka se po nasolení nechá ležet v láku, pak se vyudí a šetrně povaří v páře. Za koleno šunka visí a je pro ni typické. Odřízneme ho v kolenním kloubu – musíme si dát pozor na rovné zakrojení šunky –, a koleno je na světě.

Balení obsahuje 1 uzené koleno (cca 1,5 kg). Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Koleno z Pražské šunky je už vařené, ale jelikož se šunka vaří při nízké teplotě, aby se maso nevysušilo, kůže a vazy u kloubů jsou pevnější. Můžete ho sníst nastudeno, jen tak s chlebem a okurkou, a kost a kůži dát vařit a udělat si zelňačku nebo uzenou polévku s rýží. Anebo uvařte celé koleno a podávejte ho teplé s kaší nebo křenovou omáčkou. Vynikající je také ovařené a pečené na cibuli pod poklicí doměkka.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové zadní koleno
Dusitanová solící směs

Nutritional values per 100 g

Energy value1074 kJ/254 kCal
Fats22 g
including saturated fatty acids6.2 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein14 g
Salt2 g
Fibre0 g