
Yellowfin tuna premium - Sashimi fillet AA
ca. 250 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
More info
Delivery within 60 minutes
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Prémiový Tuňák žlutoploutvý z Indického oceánu.
- Baleno ve skinpacku.
Tuňák patří k nejbohatším zdrojům bílkovin. Ryba je chuťově výborná, smysly okouzluje oříškovým nádechem.
Označení AAA je nejvyšší možná dosažená kvalita tuňáka. Barva takovéto kvality tuňáka odpovídá barvě vodního melounu.
Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi, marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák.
Pár zajímavostí
Tuňáci jsou zvláštní druh ryb, věděli jste například, že tuňák nikdy neodpočívá? Musí pořád plavat s otevřenou pusou, aby měl dostatek kyslíku, který získává z vody. Tuňáci jsou nomádi, kteří celý život cestují. Jsou velmi žádanou, ale ohroženou komoditou, proto májí tuňáci od našich dodavatelů certifikát FOS (Friend of sea), díky kterému jsou nastavené roční kvóty lovu a je lovený na háčky/šňůry, tím nejšetrnějším způsobem.
Použití
Tepelně neupravený tuňák se používá pro přípravu japonského sushi a sashimi. Marinovaný se přidává do sendvičů a připravuje se z něj také oblíbený tatarák. Jemné maso tuňáka si rozumí s olivovým olejem, citronovou šťávou, barevným pepřem a čerstvými bylinkami. Lehce se však vysuší, proto je ideální míra propečení medium. Vyzkoušejte následující recept:
Filet potřeme olivovým olejem a okořeníme ho solí a pepřem. Filet vložíme na rozpálenou pánev nebo gril a zprudka ho krátce opečeme z obou stran. Maso má velmi výraznou chuť. Doporučujeme servírovat s brambory nebo Vaší oblíbenou zeleninou.
Durability
Composition
Tuňák žlutoploutvý |
Allergens
Fish |