Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BULGUR

  • 250 g růžiček květáku (tedy květák po očištění)
  • 250 g bulguru
  • 2 lžíce másla, nerozpuštěného
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 1 lžička kari koření
  • malá hrst rozinek
  • 1 zarovnaná lžička celého koriandru (koření, ne čerstvé listy)

ZÁLIVKA

  • 1 kelímek (150 g) jogurtu
  • vařená vejce podle chuti (cca 2 na osobu)
  • čerstvé nebo sušené bylinky na dochucení (jarní cibulka, petrželka, ze sušených třeba provensálské koření)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Květák rozsekejte v kuchyňském robotu na hrubé kousky. Koriandr trochu podrťte, ale nijak to nepřehánějte, stačí jen rozmáčknout v hmoždíři, netřeba ho mít nadrcený najemno.
  • 2Bulgur, květák, sůl, koriandr a rozinky nasypte do širokého kastrolu a promíchejte. Přidejte máslo,zalijte 350 ml studené vody, zakryjte poklicí a přiveďte k varu.
  • 3Mírně vařte 3 minuty, poté krátce promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Žár snižte na minimum, anebo, pokud máte kastrol se silným dnem, které drží teplo, můžete plotýnku vypnout docela. Nechte pod poklicí dojít dalších 15-20 minut, až bulgur zcela změkne.
  • 4Načechrejte vidličkou, rozdělte na talíře a podávejte se studeným jogurtem ochuceným bylinkami, případně též doprovoďte vařenými vejci, pokud chcete kompletní jídlo, co zasytí.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

BULGUR

ZÁLIVKA