4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 - 100 g ovesných vloček, celých (tedy nikoli jemných nebo drcených)
- 240 - 300 ml mléka
- 2 středně velká jablka
- zhruba 1 citron
- 2 lžíce medu
- 2 kelímky hustého smetanového jogurtu
- pár ořechů nebo mandlí
- pár rozinek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1V předvečer smíchejte vločky s trojnásobkem jejich hmotnosti mléka a uložte přes noc do lednice. Vločky do rána nabobtnají, báječně zjemní a především do sebe vstřebají téměř všechnu tekutinu.
- 2Jablka rozčtvrťte, odjádřete a se slupkou nastrouhejte nahrubo. Ihned zakápněte šťávou z citronu a promíchejte, aby ovoce zbytečně nehnědlo. Ochuťte medem, množství záleží na přirozené sladkosti jablka.
- 3K ochucenému jablku přimíchejte nabobtnané vločky i se zbytkem mléka a jogurt. Rozdělte do misek. Ořechy nasekejte nahrubo, a společně s rozinkami jimi posypte hotové müsli. Jezte obratem.
Tip
Běžný jogurt směle zaměňte za jogurt řecký (tedy tučnější) či dokonce za ušlehanou šlehačku: podle toho, na jaké výkony se dnes cítíte. Vyhnout se můžete i namočení do mléka, jde to i s jablečným nebo pomerančovým džusem.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.