Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší červená paprika
- extra panenský olivový olej
- 60 g červené cibule nakrájené najemno
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička cukru krupice
- 30 g zelených oliv bez pecek
- ½ stroužku česneku
- 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
- 70 g majonézy
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- sůl
- 2 lžičky kremžské hořčice
- 1 lžíce najemno nasekané pažitky
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 6 lístků plocholisté petržele
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 250 °C.
- 2Papriku omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme a položíme na plech. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 8 minut. Poté ji přendáme do misky, tu důkladně obalíme potravinářskou fólií a papriku necháme 6 minut zapařit. Poté z ní malým nožem seškrábneme slupku. Papriku rozkrojíme a zbav semínek. Polovinu dužniny nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm. Druhou polovinu nakrájíme na nudličky silné 0,5cm.
- 340 g cibule smícháme v misce se 2 lžícemi vody, octem a cukrem. Dáme stranou.
- 4Olivy a česnek nakrájíme najemno. Z tuňáka slijeme šťávu, vložíme ho do mísy, přidáme majonézu, zbylou cibuli, hořčici, olivy, pepř, pažitku a na kostičky nakrájenou papriku. Promícháme.
- 5Vejce oloupeme, podélně rozkrojíme na polovinu, žloutky vyjmeme a potřeme olejem. Dáme stranou. Do prohlubní v bílcích lžičkou vložíme tuňákový salát. Na něj položíme žloutek. Na talíř servírujeme naloženou cibuli, na ni položíme vejce s tuňákem a dozdobíme na proužky nakrájenou paprikou a petrželí.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef