1 PLECHDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
TĚSTO
- 280 g másla
- 200 g najemno nastrouhaných ořechů
- 200 g moučkového cukru
- 140 g hladké mouky
- 6 bílků
POLEVA
- 280 g moučkového cukru
- 6 žloutků
- 4 g vanilkového cukru
- 2 lžíce tuzemáku
SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA TĚSTO
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
- 3Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a ořechy, které si nejprve na jemno nastrouháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme do těsta.
- 4Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.
POSTUP NA POLEVU
- 1V robotu utřeme do pěny všechny suroviny. Polevu nalijeme na teplé upečené těsto.
Tip
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Víc dejte vlašských, mají výraznější chuť.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef