1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 90 g sušených špaget
- 40 g najemno nastrouhaného vyzrálého pecorina
- 3 krevety s hlavou, velikost 16–21
- 30 g studeného másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- 20 g soli a špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme alespoň ve 3 litrech vroucí vody s 20 g soli na skus, slijeme je a 80 ml vody dáme stranou.
- 2Krevety oloupeme, hlavy dáme stranou a krevety nakrájíme na 5 částí.
- 3Na pánvi rozehřejeme na středním ohni olej, vymačkáme do něj hlavy krevet a vložíme je do pánve. Restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájené krevety a restujeme je za častého míchání 1 minutu. Přidáme špetku soli a většinu pepře a přilijeme 40 ml vody z těstovin. Promícháme. Vyndáme hlavy krevet a vyhodíme je.
- 4Přidáme uvařené těstoviny, zbylou vodu z těstovin, studené máslo nakrájené na kostičky a pecorino. Mícháme, než se máslo rozpustí. Přidáme zbylý pepř a pažitku a promícháme. Ihned podáváme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef