2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PESTO
- 130 g olivového oleje
- 50 g plocholisté petržele
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- 30 g lískových ořechů
- 5 g oloupaného česneku
- 1 lžička soli
NA DOKONČENÍ
- 240 g lučiny
- 30 g mléka
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PESTO
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
- 2Ořechy dáme na plech do trouby na 4 minuty. Poté je položíme na kuchyňský papír a promneme je rukou. Tím je zbavíme jemné slupky Česnek nakrájíme najemno.
- 3V mixéru nahrubo rozmixujeme petržel a olivový olej. Přidáme ořechy a česnek a promixujeme. Přidáme parmezán a sůl a promixujeme dohladka.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1V míse smícháme lučinu s mlékem, přidáme 70 g petrželového pesta a promícháme. Dochutíme solí, promícháme a dáme vychladit.
Tip
Petrželové pesto můžete uschovat v čisté skleněné nádobě s víčkem několik dní.
Pesto lze také použít například do těstovin.
K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef