3 PALICEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 palice česneku
- olivový olej na zalití
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Palice česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky. Ty ale ponecháme ve slupce.
- 2Stroužky vložíme do rendlíku a zalijeme olivovým olejem tak, aby byly zcela ponořené. Na středním ohni zahříváme olej na 90 °C. Poté rendlík stáhneme z plotny a olej s česnekem necháme zcela vychladnout. Vše přelijeme do čisté víkem uzavíratelné sklenice.
Tip
Konfitovaný česnek změní svou texturu a ztratí výraznou palčivou chuť.
Takto připravený česnek vymáčkněte ze slupky a použijte do různých pokrmů k dochucení. Skvěle se hodí k pečeným nebo grilovaným masům, do šťouchaných brambor, vymačkaný do různých omáček, zálivek, dresinků, ochuceného másla apod. Stejné využití má i česnekem ochucený olej.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef