4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg rýže na sushi
- 100 ml rýžového octa
- 40 g cukru
- 20 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýži nasypeme do velkého hrnce a nalijeme na ni studenou vodu. Důkladně ji promneme prsty, vodu vylijeme a nalijeme novou. Takto rýži propíráme tak dlouho, než je voda z ní čistá. Nejméně však pětkrát.
- 2Propranou rýži dáme do kastrolu, přilijeme 1,25 l vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a vaříme přibližně 25 minut do poloměkka. Stáhneme z ohně a necháme přikryté 10 minut dojít.
- 3V rendlíku smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Zahříváme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Nevaříme! Hotový nálev necháme vychladnout.
- 4Uvařenou horkou rýži vyklopíme do mísy, přilijeme vychlazený nálev a vařečkou ho opatrně vmícháme do rýže tak, abychom nepolámali jednotlivá zrnka. Během promíchávání rýži ovíváme vějířkem, abychom ji rychleji zchladili.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef