• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg rýže na sushi
  • 100 ml rýžového octa
  • 40 g cukru
  • 20 g soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rýži nasypeme do velkého hrnce a nalijeme na ni studenou vodu. Důkladně ji promneme prsty, vodu vylijeme a nalijeme novou. Takto rýži propíráme tak dlouho, než je voda z ní čistá. Nejméně však pětkrát.
  • 2Propranou rýži dáme do kastrolu, přilijeme 1,25 l vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a vaříme přibližně 25 minut do poloměkka. Stáhneme z ohně a necháme přikryté 10 minut dojít.
  • 3V rendlíku smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Zahříváme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Nevaříme! Hotový nálev necháme vychladnout.
  • 4Uvařenou horkou rýži vyklopíme do mísy, přilijeme vychlazený nálev a vařečkou ho opatrně vmícháme do rýže tak, abychom nepolámali jednotlivá zrnka. Během promíchávání rýži ovíváme vějířkem, abychom ji rychleji zchladili.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY