1 ROLKADo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- plátky řasy nori
- vychlazená uvařená rýže na sushi
- světlé sezamové semínko
- černé sezamové semínko
- sriracha
- okurka hadovka
- salát Lollo biondo
- kůže z lososa
- majonéza na potření rolky
TIP NA PŘÍLOHU
- Sójová omáčka
- Wasabi pasta
- Zázvor
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- bambusovou podložku na sushi
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kůži z lososa důkladně oškrábeme a opečeme ji nasucho na pánvi z obou stran dokřupava. Osušíme ji na kuchyňském papíře a nakrájíme na nudličky.
- 2Nori řasu přepůlíme a položíme na rohožku obalenou potravinářskou fólií lesklou stranou dolů.
- 3Navlhčenými prsty na ni rozložíme po celé ploše 110 g uvařené rýže a posypeme ji sezamovým semínkem.
- 4Takto připravenou řasu otočíme rýží dolů na rohožku.
- 5Na vzdálenější třetinu řasy naneseme majonézu a omáčku Sriracha.
- 6Na ni položíme okurku nakrájenou na nudličky a list salátu.
- 7Přidáme opečenou kůži z lososa.
- 8Pomocí rohožky začneme rolovat.
- 9Rolku zatočíme, zformujeme a zlehka utáhneme.
- 10Uramaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
Tip
Wasabi a nakládaný zázvor jsou neodmyslitelnou dochucovací složkou sushi. Můžete si je připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlik Chef v kategorii Sushi.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef