Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PLNĚNÁ ZELENINA

  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 350 g jemně mletého hovězího masa
  • 200 g jemně mletého vepřového masa
  • 100 g oloupané cibule
  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 40 g olivového oleje
  • 20 g oloupaného česneku
  • 150 ml suchého bílého vína
  • ½ lžíce sušeného oregana
  • ½ lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

NA DOKONČENÍ

  • 3 střední červené cibule
  • 3 střední rajčata
  • 2 žluté papriky
  • 1 cuketa dlouhá cca 20 cm
  • 1 menší lilek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek nakrájíme na jemné kostičky o hraně 3 mm.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme polovinu oleje, přidáme nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a restujeme je 2 minuty dozlatova. Přidáme cibuli a česnek a restujeme další 2 minuty.
  • 3Přidáme maso, sůl, pepř, bobkový list, tři čtvrtiny oregana a tymiánu a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přilijeme víno a mícháme 1 minutu.
  • 4Přidáme 150 g konzervovaných rajčat, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a necháme vařit 5 minut. Vyndáme bobkový list a vyhodíme ho.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Rajčata rozřízneme podélně na stejné poloviny, lžičkou vydlabeme střední část se semínky a přidáme je do kastrolu k masu. Papriky rozřízneme napůl a vykrojíme jádřince.
  • 2Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 3Z lilku a cukety seřízneme oba konce a zeleninu nakrájíme na špalíčky dlouhé 4 cm. Malým nožem vyřízneme středy se semínky tak, aby u každého špalíčku lilku i cukety zůstalo dno a stěny silné 0,5 cm.
  • 4Z cibule seřízneme oba konce, rozkrojíme je na poloviny a vytáhneme středy tak, aby také zůstaly stěny silné 0,5 cm. Částí vytažené dužniny cibule zakryjeme dno.
  • 5Zbylá konzervovaná rajčata lehce rozmačkáme vidličkou a rozetřeme je na dno pekáče. Na ně položíme připravenou zeleninu a naplníme ji masovou směsí. Posypeme zbylými bylinkami a pokapeme zbylým olivovým olejem.
  • 6Pekáč překryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby na 25 minut. Poté alobal sundáme, teplotu v troubě zvýšíme na 190 ˚C a pečeme dalších 10 minut.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

PLNĚNÁ ZELENINA

NA DOKONČENÍ