4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g vepřové krkovice
- 200 g hovězího krku nebo plece
- 200 g sýra Gouda
- 20 g sušeného mléka
- 160 ml mléka
- 6 vajec
- 2 rohlíky
- hladká mouka na obalení
- strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
- 1 lžička pepře
- 10 g soli
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme odstát 30 minut. Goudu nastrouháme nahrubo.
- 3Maso umeleme na středně hrubo. V míse ho smícháme s rohlíky s mlékem, 2 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a sušeným mlékem. Pečlivě promícháme. Hmotu rozdělíme na 8 částí, ze kterých rukama vytvarujeme placky silné 2 cm.
- 4V míse rozšleháme zbylá vejce.
- 5Maso obalíme v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
- 6V pánvi na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu sádla a řízky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Řízky musí být do dvou třetin své tloušťky v sádle ponořené.
- 7Osmažené řízky položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě 10 minut.
Tip
Z masa nejprve vytvoříte placičku a osmažte ji v pánvi na 1 lžíci oleje. Nechte částečně vychladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je maso dostatečně ochucené.
Podávejte s bramborovou kaší, kterou si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef