4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g brambor varného typu B
- 1,2 l kuřecího vývaru
- 8 stroužků česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 bobkové listy
- pepř
- sůl
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V hrnci na středním ohni rozpustíme sádlo, přidáme nakrájené brambory a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme nakrájený česnek a bobkový list, 1 minutu orestujeme a zalijeme vývarem. Zvýšíme teplotu a polévku přivedeme k varu. Poté oheň zmírníme.
- 3Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a na mírném ohni vaříme 20 minut. Podáváme s krutony.
Tip
Česnek při restování nesmí příliš zhnědnout, jinak polévka zhořkne.
Polévku můžete zalít i obyčejnou vodou, chuť získá z brambor, česneku a koření.
Nakonec můžete do polévky přidat 4 lžíce vařených krup.
Sušenou majoránku promněte mezi prsty či dlaněmi, aby se rozvoněla.
Namísto sušené majoránky můžete použít lžíci pokrájených lístků majoránky čerstvé, ale přidejte ji až zhruba 2 minuty před koncem vaření.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef