2 LITRYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Bílé ryby – po vykostění potřebujeme 1,5 kg ořezů a hlav
- 150 g bílé části pórku
- 100 g stonku řapíkatého celeru
- 100 g oloupané petržele
- 60 g oloupané cibule
- 60 g žampionů
- 50 g očištěného fenyklu
- 30 g másla
- 150 ml suchého bílého vína
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ryby vykostíme a ořez a nasekáme na menší kusy. Vložíme je do mísy spolu s hlavami a pečlivě je propláchneme, aby se vyplavily i drobné nečistoty.
- 2Celer, petržel, fenykl, pórek a cibuli nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Žampiony rozřízneme na polovinu.
- 3V hrnci na středním ohni necháme zpěnit máslo. Přidáme petržel, pórek, cibuli a celer a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme fenykl a restujeme další minutu. Přidáme žampiony, sůl a víno, které svaříme na 1/3 objemu.
- 4Přidáme kosti z ryb a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přivedeme k varu, ihned stáhneme oheň na minimum a sebereme naběračkou pěnu z povrchu. Poté přidáme kuličky pepře a vaříme nezakryté na nejmenším možném ohni 40 minut. Poté přecedíme do čistého hrnce přes jemné síto a na středním ohni necháme svařit na objem 2 l.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef