• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KAPR

  • 4 vyšší filety z kapra po 200 g
  • 60 g slaniny
  • 60 g hladké mouky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • sůl

SALÁT

  • 140 g krup – lámanky
  • 140 g čočky
  • 80 g anglické slaniny
  • 80 g oloupané mrkve
  • 20 g cukru krupice
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce lístků plocholisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchynský papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na kapra

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Slaninu nakrájíme na 8 špalíčků, každý zhruba o velikosti 7×1,5 cm, a dáme ji na 20 minut do mrazáku.
  • 3Filety zbavíme kůže a do každého prořízneme úzkým nožem otvory, do kterých vsuneme připravené špalíčky slaniny. Filety ze všech stran osolíme.
  • 4Česnek oloupeme a prolisujeme. Prošpikované a osolené filety z kapra potřeme z jedné ploché strany prolisovaným česnekem. V misce smícháme mouku s paprikou a filety v ní obalíme. Přebytečnou mouku sklepneme rukou.
  • 5V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a rybu v něm smažíme 1 minutu z každé strany. Osmažené filety položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, abychom je zbavili přebytečného tuku. Poté je položíme do pekáčku a dopečeme v rozehřáté troubě za 7 minut.

Postup na salát

  • 1Čočku a kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme dohromady.
  • 2Mrkev a slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a během 1 minuty na něm za stálého míchání orestujeme mrkev. Přidáme k čočce a kroupám. Na stejné pánvi orestujeme během 2 minut slaninu a přimícháme ji do čočky, krup a mrkve.
  • 4Vývar zahřejeme, přidáme cukr a ocet a necháme cukr rozpustit. Nalijeme na čočku s kroupami, mrkví a slaninou. Vše pečlivě a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5Petržel nakrájíme najemno a vmícháme ji do salátu. Ten necháme na teplém místě chvíli odležet, aby se spojily všechny chutě a tekutina se vsákla do čočky a krup. Salát podáváme k rybě.
Tip
Čočku a kroupy nerozvářejte. Na vaření je potřeba zhruba třikrát víc vody, než bylo luštěnin. Namísto krup můžete použít uvařenou pohanku. Salát můžete podávat i vlažný. Rybu můžete podávat v kombinaci s klasicky obalovaným smaženým kaprem a bramborovým salátem během štědrovečerní večeře.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KAPR

SALÁT

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM